efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Samoun Irakiskt bröd

Samoun Irakiskt bröd

Samoun liknar pitabröd som du fyller med tex falafel och grönsaker eller som till frukostbröd. Det är gott till soppa eller att bara doppa i olika röror.

Ingredienser: ca 16-18 stycken

  • 3 msk torrjäst

  • 1 msk socker

  • 7 dl ljummet vatten

  • 1/2 dl rapsolja

  • 2 tsk salt

  • ca 12-15 dl vetemjöl

  • Ägg till pensling

Gör så här:

  1. Blanda ut torrjästen och sockret med ca 1 dl av vattnet i en assistent. Låt stå några minuter.

  2. Häll i resten av vattnet och oljan.

  3. Tillsätt salt och arbeta in mjölet tills du får en smidig deg. Minst 5 minuter bör du arbeta degen i maskinen.

  4. Låt jäsa i en oljad bunke ca 1 timme eller i kylen över natten.

  5.  Häll ut degen på mjölat bord, dela i bitar och forma dina bröd till ovala former och gör spetsiga kanter längst ut på brödet.

  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila i 30 min under bakduk. Pensla sedan bröden med ägg.

  7.  Värm ugnen till 225°. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-15 min. Låt svalna under bakduk.

IMG_2278.jpeg
IMG_2279.jpeg
Adjustments.jpeg
Min egen kasslergratäng

Min egen kasslergratäng

Tteokbokki

Tteokbokki